Etusivu

Ajankohtaista nyt
Fiskarsin museo 70 vuotta - Työntekoa Fiskarsissa tallennuspäivä
30.10.2019

Avoimet ovet ja kahvitarjoilu klo 11–18
Muistojen keruu klo 13–17

Fiskarsin museo juhlistaa 70-vuotista taivaltaan kutsumalla kävijät osallistumaan Työntekoa Fiskarsissa tallennuspäivään. Kaikki alkoi, kun konttoristi Laura Holmström aloitti vanhojen valokuvien keräämisen 1930-luvulla. Yhdessä kätilö Gerda Gersin kanssa he tekivät aloitteen museon perustamisesta, ja Fiskarsin museo avasi ovensa 30.10.1949 konepajan vanhassa konttorirakennuksessa.

Tapahtumapäivänä kerätään talteen fiskarsilaiseen työntekoon liittyviä muistoja. Muistojen keruu teemalla ”Työnteko Euroopassa” on osa koko Euroopan kattavia kokoelmapäiviä. Päivän aikana kaikki ovat tervetulleita kertomaan muistojaan työn teosta Fiskarsin ruukissa, ennen ja nyt. Työnkuvalla ei ole väliä, kaikki työkokemukset ovat arvokkaita. Mukaan on suositeltavaa ottaa työhön liittyvä esine, valokuva tai dokumentti, jotka museo digitoi. Esineet ja kuvat saa takaisin itselleen päivän päätteeksi. Tarinat julkaistaan Europeana-portaalissa, johon on koottu työmuistoja ympäri Euroopan.

Europeana.eu -sivusto kokoaa eurooppalaista kulttuuriperintöaineistoa digitaalisena kokoelmana. Tänä syksynä Europeanaan kootaan eri puolilla Eurooppaa työmuistoja Europe at Work -tapahtumissa. Tarkoituksena on löytää niin yhdistäviä kuin erikoisiakin muistoja teollistuneesta Euroopasta. Tapahtumajärjestelyissä yhteistyökumppaneina ovat Europeana ja Kansalliskirjasto.

Tapahtumapäivänä museoon on vapaa pääsy!

Tuff tuff tuff...

Museorautatieprojekti etenee hyvää vauhtia. Suurkiitos kaikille kävijäkyselyyn vastanneille. Kommenttinne ovat kullanarvoista tietoa meille museorautatietä ja museon tulevia palveluita suunnitellessa. Olemme myös arponeet onnelliset Pikku-Pässi-tuotteiden voittajat. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti, joten sähköpostia kannattaa nyt tarkkailla :). Syksyllä jatkamme veturitallin ja rautatien suunnittelua sidosryhmiemme kanssa. Jouluksi valmistuu museorakennukseen Hyvät matkustajat -näyttely, joka kertoo Pikku-Pässiin liittyvistä muistoista ja tulevasta rautatiestä. Olkaa siis kuulolla!

Tule mukaan elämään historiaa!

Kiinnostaako perinteet tai haluaisitko pukeutua historialliseen asuun? Haluatko jakaa osaamistasi? Kiehtovatko vanhat esineet? Oletko kätevä käsistäsi tai viihdyt puutarhassa? Kiinnostaako tekniikka ja kapearaiteiset veturi kuten ruukin oma Pikku-Pässi? Arvostatko hyvää kahvia? Liity Fiskarsin museon vapaaehtoisiin. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus käydä museossa niin usein kuin haluavat, osallistua koulutus- ja inspiraatiomatkoihin, saada alennus museokauppaan ja paljon muuta.

Ota yhteyttä museolehtori Susanna Lounevaan

susanna.louneva(at)fiskarsmuseum.fi, 044-5752874

Fiskarsin museo

Fiskarsin joen varrelle perustettiin vuonna 1649 ruukki, joka nykyisin tunnetaan Fiskarsin ruukkikylänä. Aikoinaan ruukki valmisti mm. takkirautaa, valutuotteita, koneiden osia, kupariesineitä ja taloustavaroita. Tänään Fiskars Oyj on laajasti tunnettu osakeyhtiö ja ruukki elävä kulttuuriympäristö, missä design, käsityö ja taide kukoistavat vuoden ympäri. Fiskarsin museo tallettaa ja tutkii ruukkikulttuuria 1600-luvulta tähän päivään saakka. Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa säilytetään arkistodokumentteja ruukin ja pitäjän kiehtovasta historiasta. Löydät meidät Fiskarsin yläruukista!

 

Pääsymaksut Avoinna

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.9.-31.5. ke-su 11-16
1.6.-31.8. ma-su 11-17
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18

Yhteystiedot

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi