Etusivu

Ajankohtaista nyt
Leivontakurssi leivintuvalla
13-14.4.2019

Vihdoin saamme kunnon hapanjuurikonkarin Eliisa Kuuselan pitämään leivontakurssia leivintuvalle. Lisäksi luomuviljelijä Anna Alm Mörbyn tilalta on paikalla kertomassa viljoista. Sisältörikas viikonloppu on siis tiedossa 13.-14.4.2019. Lauantaina osallistujat saavat tietoa erilaisista jauhoista ja oppivat leipomaan maalaisleipiä perinteisillä menetelmillä yhdistettynä nykyajan tekniikoihin. Sunnuntaina Eliisan johdolla syvennytään rukiista ja ohrasta leivottaviin hapanjuurileipiin. Osallistujamäärä on rajallinen, joten vain nopeimmat ehtivät mukaan.

Huom! Kurssi on täynnä.

Lisätietoja ohjelmasta PDF liitteessä!

Haemme kesätyöntekijöitä!

Tarjoamme kesätöitä ruukkikulttuuria tutkivassa elävässä paikallismuseossa. Jos olet kiinnostunut työskentelemään pienessä ja nuorekkaassa työyhteisössä, etkä pelkää laittaa käsiä taikinaan tai vaikkapa heittäytyä Pikku-pässin veturinkuljettajaksi, olet etsimämme henkilö.

Lisätietoja tästä!

Museo on avoinna!

Fantastinen talvikeli kutsuu tutustumaan museoon joka on avoinna koko kevättalven keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-16. Voit rauhassa viettää aikaa Elämä Fiskarsin ruukissa -perusnäyttelyssä ja tutustua tarkemmin Täyttää laukkaa -teemanäyttelyyn. Myös museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina.

Tervetuloa!

Tule mukaan elämään historiaa!

Kiinnostaako perinteet tai haluaisitko pukeutua historialliseen asuun? Haluatko jakaa osaamistasi? Kiehtovatko vanhat esineet? Oletko kätevä käsistäsi tai viihdyt puutarhassa? Kiinnostaako tekniikka ja kapearaiteiset veturi kuten ruukin oma Pikku-Pässi? Arvostatko hyvää kahvia? Liity Fiskarsin museon vapaaehtoisiin. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus käydä museossa niin usein kuin haluavat, osallistua koulutus- ja inspiraatiomatkoihin, saada alennus museokauppaan ja paljon muuta.

Ota yhteyttä museolehtori Susanna Lounevaan

susanna.louneva(at)fiskarsmuseum.fi, 044-5752874

Fiskarsin museo

Fiskarsin joen varrelle perustettiin vuonna 1649 ruukki, joka nykyisin tunnetaan Fiskarsin ruukkikylänä. Aikoinaan ruukki valmisti mm. takkirautaa, valutuotteita, koneiden osia, kupariesineitä ja taloustavaroita. Tänään Fiskars Oyj on laajasti tunnettu osakeyhtiö ja ruukki elävä kulttuuriympäristö, missä design, käsityö ja taide kukoistavat vuoden ympäri. Fiskarsin museo tallettaa ja tutkii ruukkikulttuuria 1600-luvulta tähän päivään saakka. Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa säilytetään arkistodokumentteja ruukin ja pitäjän kiehtovasta historiasta. Löydät meidät Fiskarsin yläruukista!

 

Pääsymaksut Avoinna

 

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.9.-31.5. ke-su 11-16
1.6.-31.8. ma-su 11-17
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18

Yhteystiedot

 

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi