Etusivu

Ajankohtaista nyt
Eläväinen Hammarbacken & Fiskarsin perinneajot
8.6.2019 klo 11-17

Kesätapahtuman aikana yläruukki täyttyy historiallisista roolihenkilöistä, aktiviteeteista ja hienoista hevosista vaunuineen. Täyttä laukkaa -niminen näyttely esitellään museorakennuksessa klo 11.15, 12.15, 14.15 ja 15.15. Kello 12-14 ajetaan museoalueen läheisyydessä sijaitsevalla reitillä Isidorintie - Malcolmintie leikkimieliset perinneajot. Perinneajoissa valjakot eivät tavoittele vauhtia vaan kokonaisuuden historiallista autenttisuutta. Kyseessä on leikkimielinen kilpailu, jossa tuomaristo arvostelee valjakot ja yleisö saa äänestää suosikkiaan. 

Leivintuvalla Amanda ja tyttäret tarvitsevat apua jauhojen jauhamisessa, voin kirnunnassa ja leipomisessa. Valimossa voi valaa tinasotilaita Kallen ja oppi-pojan opastuksella ja puutarhassa voi esimerkiksi heittää hevosenkenkää. Pihalla voi kuulla kiivasta keskustelua suunnitteella olevasta rautatiestä, kun vetureiden maahantuojan agentti on saapunut tutustumaan ruukkiin. Vähittäiskauppa on totta kai myös avannut ovensa, ja hyllyillä on muun muassa paikallisesti valmistettuja makeisia ja vanhan ajan leikkikaluja. Jos kahvihammasta kolottaa kannattaa suunnata Café Hammarbackeniin. Pihalla suolaisia herkkuja tarjoaa Café Antique.

Kuten aina, museoon on tapahtumapäivänä vapaa pääsy!

HUOM! Perinneajot osuus järjestetään säävarauksella

Tule mukaan elämään historiaa!

Kiinnostaako perinteet tai haluaisitko pukeutua historialliseen asuun? Haluatko jakaa osaamistasi? Kiehtovatko vanhat esineet? Oletko kätevä käsistäsi tai viihdyt puutarhassa? Kiinnostaako tekniikka ja kapearaiteiset veturi kuten ruukin oma Pikku-Pässi? Arvostatko hyvää kahvia? Liity Fiskarsin museon vapaaehtoisiin. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus käydä museossa niin usein kuin haluavat, osallistua koulutus- ja inspiraatiomatkoihin, saada alennus museokauppaan ja paljon muuta.

Ota yhteyttä museolehtori Susanna Lounevaan

susanna.louneva(at)fiskarsmuseum.fi, 044-5752874

Kansainvälinen museopäivä
18.5.2019

Vietämme kansainvälistä museopäivää tarjoamalla kaikille vapaan pääsyn museoon tulevana lauantaina! Päivän teemana on museot kulttuurin tuottajina: Tulevaisuuden perinteet. Tutustu nykyisiin näyttelyhimme ja mieti miltä sinun tulevaisuuden museo voisi näyttää! Jätä parhaat ajatuksesi idealaatikkoomme!

Viikonloppuna avautuu myös Fiskars Village Art & Design Biennale 2019. Biennale on ensimmäinen neljän tapahtuman sarjasta. Museo osallistuu biennaaleen oheisohjelmalla!

Tervetuloa!

Fiskarsin museo

Fiskarsin joen varrelle perustettiin vuonna 1649 ruukki, joka nykyisin tunnetaan Fiskarsin ruukkikylänä. Aikoinaan ruukki valmisti mm. takkirautaa, valutuotteita, koneiden osia, kupariesineitä ja taloustavaroita. Tänään Fiskars Oyj on laajasti tunnettu osakeyhtiö ja ruukki elävä kulttuuriympäristö, missä design, käsityö ja taide kukoistavat vuoden ympäri. Fiskarsin museo tallettaa ja tutkii ruukkikulttuuria 1600-luvulta tähän päivään saakka. Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa säilytetään arkistodokumentteja ruukin ja pitäjän kiehtovasta historiasta. Löydät meidät Fiskarsin yläruukista!

 

Pääsymaksut Avoinna

 

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.6.-31.8. ma-su 11-17
1.9.-31.5. ke-su 11-16
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18 (suljettu 24.6.-21.7.)

Yhteystiedot

 

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi