Organisaatio & yhteystiedot

Pääsymaksut Avoinna

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
18.3.-13.5. SULJETTU
1.6.-31.8. ma-su 11-17
1.9.-31.12. ke-su 11-16
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: 18.3.-13.5. SULJETTU

Yhteystiedot

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi

 

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako työ Fiskarsin museossa? Otamme mielellään vastaan avoimen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit työskennellä Fiskarsin museossa. Arvostamme opintoja museoalalta, mutta se ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan esim. kiinnostus historiaa kohtaan saattaa riittää.  Koska työkielenä on ruotsi ja palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, vaadimme kaikkien kolmen kielen sujuvaa osaamista.

Työharjoittelu

Opiskeletko museoaineita yliopistossa ja tarvitset harjoittelupaikan? Voimme tarjota sinulle harjoittelupaikan, mikäli oma yliopistosi osallistuu rahoitukseen. Ota yhteyttä museoon!

Oletko työttömänä ja kiinnostunut hankkimaan kokemusta museoalasta? Voit hakea työelämävalmennukseen Fiskarsin museoon. Lisätietoja varten ota yhteyttä oman alueesi TE-palvelukeskukseen.

Kesätyöpaikat vuonna 2020

Tarjoamme kesätöitä ruukkikulttuuria esittelevässä paikallismuseossa. Jos tavanomaisten museotehtävien lisäksi et pelkää laittaa käsiä taikinaan, käyttää ruohotrimmeriä tai vaikkapa heittäytyä valimotyöntekijäksi, olet etsimämme henkilö.

Museo-opas (1 paikka)

Oppaiden työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu ja myynti museon kassalla, opastetut kierrokset, museotilojen valvonta sekä siisteydestä ja puutarhasta huolehtiminen. Oppaat osallistuvat myös muuhun museopedagogiseen toimintaan, kuten työpajojen ohjaamiseen omien kiinnostusten ja kykyjen puitteissa. Oppailta edellytämme asiakaspalveluhenkisyyttä, valmiutta pukeutua historialliseen rooliasuun ja kiinnostusta ruukin kiehtovaan historiaan. Arvostamme museoalan opintoja, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kokemusta vastaavista tehtävistä. Työtehtävän hoitamiseen vaaditaan sujuvaa suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa.

Työaika: 6,5 h/päivä (32,5 h/viikko). Työaikaan sisältyy säännöllisesti viikonlopputyötä. 
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan
Opas palkataan ajaksi 1.6.–31.8.2020.

Vapaasti muotoiltu hakemus ansioluetteloineen on oltava meillä viimeistään 20.3.2020. Hakemukset lähetetään sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikosta 13 alkaen. Työpaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi.

Museokauppa-apulainen (1 paikka)

Museokauppa-apulaisen työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu ja myynti museon kassalla, uusien tuotteiden vastaanotto, esillepano, varastointi, myynnin seuranta ja markkinointi. Työtehtäviin kuuluu myös museotilojen valvonta ja siisteydestä huolehtiminen. Tarvittaessa olet myös valmis pukeutumaan historialliseen asuun ja osallistumaan museon muuhun toimintaan. Arvostamme myynnin tai kaupan alan opintoja, hyviä asiakaspalvelutaitoja sekä aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Työtehtävän hoitamiseen vaaditaan hyvää suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. 

Työaika: 6,5h/päivä (32,5h/viikko). Viikkovapaat ovat pääsääntöisesti arkisin. 
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan 
Museokauppa-apulainen palkataan ajaksi 1.6.–31.8.2020.

Vapaasti muotoiltu hakemus ansioluetteloineen on oltava meillä viimeistään 20.3.2020. Hakemukset lähetetään sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikosta 13 alkaen. Työpaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi.

Kesäopas (2 harjoittelupaikkaa, toinen OP:n tuella 2v ja toisella tulisi olla kesätyöseteli 1 kuukausi)

Kahdelle 15–17-vuotiaalle nuorelle tarjotaan harjoittelupaikka kesäoppaana museo-opetuksellisessa toiminnassa Fiskarsin museolla. Kesäoppaat osallistuvat museoalueen elävöittämiseen, työpajojen ohjaamiseen esim. leivintuvalla tai tinanvalupajassa ja opastamiseen ruukissa yhdessä museon muiden oppaiden kanssa. Tehtävä muokkautuu omien kykyjen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Oppaat pukeutuvat historialliseen asuun, jonka saa lainaksi museolta. Tehtävässä tarvitaan suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Tehtävään sopii henkilö, joka harrastaa esimerkiksi teatteria tai käsitöitä ja joka pitää esiintymisestä.

Työaika: 5,5 h/päivä (27,5 h/viikko) Viikkovapaat ovat pääsääntöisesti arkisin.
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan
Oppaat palkataan 2-4 viikoksi ajalla 6.6., 27.6.–5.8.

Lähetä meille vapaasti muotoiltu hakemus viimeistään 19.4.2020 sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikosta 17 alkaen. Harjoittelupaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi.
 

Museolehtorin toimi

Tarjoamme mielenkiintoisen työpaikan ruukkikulttuuria tutkivassa, elävässä paikallismuseossa sinulle joka haluat työskennellä kaksikielisessä, luovassa ja joustavassa työyhteisössä. Fiskarsin ruukissa sijaitsevaa Fiskarsin museota ylläpitää Fiskarsin kotiseutuyhdistys ry.

Fiskarsin museolla olemme viime vuosina panostaneet museon elävöittämiseen erilaisilla museo-opetuksellisilla sisällöillä. Museoalueeseen kuuluu monipuoliset, toiminallisuutta sisältävät näyttelyt, käytössä oleva vanha leivintupa, tinavalupaja ja opetuspuutarha. Parhaillaan suunnittelemme uutta elämyksellistä oppimisympäristöä liittyen Suomen vanhimpaan kapearaideveturiin ja yläruukin teolliseen toimintaan.

Museolehtori vastaa museo-opetuksesta ja sen kehittämisestä, vapaaehtoistoiminnasta ja kesätyöntekijöiden ohjaamisesta. Työtehtäviin kuuluu opastusten, työpajojen ja aikamatkojen suunnittelu ja toteutus sekä yksittäisille kävijöille että ryhmille. Lehtori osallistuu myös museon näyttelytoimintaan, tapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Tarvittaessa museolehtori toimii myös museonjohtajan sijaisena.

Arvostamme sinussa erinomaisia kommunikaatiotaitoja, organisointi- ja yhteistyökykyä sekä käytännöllisyyttä. Pystyt myös työskentelemään omatoimisesti pienen paineen alla.

Edellytämme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sopivissa aineissa kuten museoaineet tai pedagogiikka tai laajaa museoalan kokemusta vastaavista tehtävistä sekä hyvää suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. Museologian perusopinnot katsotaan eduksi. Toivomme sinulta halukkuutta käyttää digitaalisia työkaluja, valmiutta työskennellä tarvittaessa viikonloppuisin ja iltaisin sekä oman auton käyttömahdollisuutta.

Työaika: kokopäiväinen 7 h 15 min/päivä, 36 h 15 min viikossa
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan
Virka on toistaiseksi voimassa oleva ja se täytetään 1.9.2020 alkaen. Koeaika 4 kuukautta.

Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045-3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi

Vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelo lähetetään 31.3.2020 mennessä postitse tai sähköpostitse osoitteeseen Fiskarsin museon toimisto, Peltorivi 26, 10470 Fiskars tai info@fiskarsmuseum.fi. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun alkaen v. 15.