Organisaatio & yhteystiedot

Pääsymaksut Avoinna

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.9.-31.5. ke-su 11-16
1.6.-31.8. ma-su 11-17
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18

Yhteystiedot

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi

 

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako työ Fiskarsin museossa? Otamme mielellään vastaan avoimen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit työskennellä Fiskarsin museossa. Arvostamme opintoja museoalalta, mutta se ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan esim. kiinnostus historiaa kohtaan saattaa riittää.  Koska työkielenä on ruotsi ja palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, vaadimme kaikkien kolmen kielen sujuvaa osaamista.

Työharjoittelu

Opiskeletko museoaineita yliopistossa ja tarvitset harjoittelupaikan? Voimme tarjota sinulle harjoittelupaikan, mikäli oma yliopistosi osallistuu rahoitukseen. Ota yhteyttä museoon!

Oletko työttömänä ja kiinnostunut hankkimaan kokemusta museoalasta? Voit hakea työelämävalmennukseen Fiskarsin museoon. Lisätietoja varten ota yhteyttä oman alueesi TE-palvelukeskukseen.

Kesätyöpaikat vuonna 2019

Tarjoamme kesätöitä ruukkikulttuuria tutkivassa elävässä paikallismuseossa. Jos olet kiinnostunut työskentelemään pienessä ja nuorekkaassa työyhteisössä, etkä pelkää laittaa käsiä taikinaan tai vaikkapa heittäytyä Pikku-pässin veturinkuljettajaksi, olet etsimämme henkilö.
 

Opas (2 paikkaa)

Oppaiden työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu museon kassalla, museokaupan hoito, opastetut kierrokset, museotilojen valvonta sekä siisteydestä huolehtiminen. Tarvittaessa oppaat pukeutuvat historialliseen rooliasuun ja osallistuvat museopedagogiseen toimintaan esim. avoimien työpajojen ja tarinakierrosten toteuttamiseen ruukissa. Oppailta edellytämme asiakaspalveluhenkisyyttä ja kiinnostusta ruukin historiaan. Työtehtävän hoitamiseen vaaditaan sujuvaa suomen-, ruotsin-, ja englanninkielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Arvostamme museoalan opintoja, kokemusta vastaavista tehtävistä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Työaika: 6,5 h/päivä (32,5 h/viikko). Työaikaan sisältyy säännöllisesti viikonlopputyötä.

Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan

Opas palkataan ajaksi 1.6-31.8.2019.

Kahvilatyöntekijä (1 paikka)

Kahvilatyöntekijän tehtäviin kuuluu museon kesäkahvilan avoinnapito ja päivittäinen siivous. Työskentelet historiallisessa rooliasussa yhdessä kahvilavastaavan ja museon muiden asiakaspalvelijoiden kanssa. Toivomme sinulta reipasta asiakaspalveluasennetta, omatoimisuutta ja iloista mieltä. Aiempi kokemus kahvilatyöstä ja hygieniapassi katsotaan eduksi.

Työaika: 7 h 15 min/päivä (36 h 15 min/viikko). Työaikaan sisältyy säännöllisesti viikonlopputyötä.

Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan

Kahvilatyöntekijä palkataan ajaksi 8.6-18.8.2019 (24.6-11.8.2019 työtä tarjotaan viitenä päivänä viikossa. Muina aikoina tarpeen mukaan)

Vapaasti muotoiltu hakemus ansioluetteloineen on oltava meillä viimeistään 13.3.2018. Hakemukset lähetetään osoitteeseen info(at)fiskarsmuseum.fi tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun alkaen viikosta 12. Työpaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo(at)fiskarsmuseum.fi.
 

Kesätyöt 15-17-vuotiaille nuorille (4 paikkaa)

Fiskarsin museolla on avoinna neljä kesätyöpaikkaa, joita tarjotaan 15-17-vuotiaille nuorille. Kaksi nuorista palkataan suoraan museolle OP-pankin tuella ja kaksi paikoista haetaan Fiskars kyläseuran kautta. 

Avustava opas (2 paikkaa)

Avustavien oppaiden työtehtäviin kuuluu opastaminen Fiskarsin ruukissa yhdessä museo-oppaiden kanssa, osallistuminen avoimien työpajojen ohjaamiseen sekä tehtäviä museon puutarhassa. Edellytämme kesätyöntekijöiltämme asiakaspalveluhenkisyyttä, täsmällisyyttä ja heittäytymiskykyä. Työtehtävien hoitamisessa on eduksi monipuolisuus ja uskallus palvella asiakkaita suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Muu kielitaito on iloinen yllätys.

Ajalla: 17.-30.6. tai 22.7.-4.8.
Työaika: klo 10.45-16.15, 5pvä/vko. Vapaapäivät arkipäivinä.
Haku: hakemukset Fiskarsin museolle viim. 18.4. susanna.louneva(a)fiskarsmuseum.fi

Kahvila-apulainen (2 paikkaa)

Kahvila-apulaisen tehtäviin kuuluu tarjoilu, kassatyö ja siivous museokahvila Café Hammarbackenissa yhdessä kahvilavastaavan tai kahvilatyöntekijän kanssa. Toivomme sinulta reipasta asiakaspalveluasennetta, nopeaa reagointikykyä, omatoimisuutta ja uskallusta palvella asiakkaita suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Ajalla: 17.6.-7.7. tai 8.-28.7.
Työaika: klo 10.45-16.15, 5pvä/vko. Vapaapäivät arkipäivinä.
Haku: hakemukset Fiskars kyläseuralle viim. 14.4.  h.a.raisanen(a)gmail.com

Hakijat kutsutaan haastatteluun ja työpaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä museolla kesäkuun alussa. Lisätietoja töiden sisällöstä ja opashausta antaa museolehtori Susanna Louneva p. 044 5752874 ja kahvilapaikkojen hausta kyläseuran puolesta Hanna Räisänen h.a.raisanen(a)gmail.com.