Etusivu

Ajankohtaista nyt
Slow food festivaali
6-7.10.2018

Museon leivintuvan leipurit osallistuvat jälleen Slow food festivaaliin Fiskarsissa tarjoamalla tietoa ruukista ja sen ruokaperinteistä. Jos sinua onnistaa, saatat myös päästä tapaamaan Pikku-pässin veturinkuljettajaa. Pop-up museokauppamme myy kaikkea mitä tarvitset perinteiseen leivontaan ja ruuanlaittoon esim. leivinlautoja, leipälapioita rieskan paistoon, hapanleipä- ja juustomuotteja, voiveitsiä, valurautaisia sillipannuja sekä muita kotitaloustarvikkeita. Tervetuloa tapaamaan meitä markkinoille! 

Tule mukaan elämään historiaa!

Kiinnostaako perinteet tai haluaisitko pukeutua historialliseen asuun? Haluatko jakaa osaamistasi? Kiehtovatko vanhat esineet? Oletko kätevä käsistäsi tai viihdyt puutarhassa? Kiinnostaako tekniikka ja kapearaiteiset veturi kuten ruukin oma Pikku-Pässi? Arvostatko hyvää kahvia? Liity Fiskarsin museon vapaaehtoisporukkaan. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus käydä museossa niin usein kuin haluavat, osallistua koulutus- ja inspiraatiomatkoihin, saada alennus museokauppaan ja paljon muuta.

Ota yhteyttä museolehtori Susanna Lounevaan

susanna.louneva(at)fiskarsmuseum.fi, 044-5752874

Paras puutarhamuistosi?

Mikä on paras puutarhamuistosi? Miksi puutarha tekee sinut onnelliseksi? Mikä on vuoden ihanin hetki juuri sinun puutarhassasi?

Kerro meille tärkein puutarhamuistosi niin tallennamme sen myös tuleville sukupolville! Muoto on vapaa, voit lähettää valokuvan, tekstin tai vaikkapa runonpätkän tai jakaa aineistosi Facebookissa tai Instagramissa tunnisteilla #fiskarsmuseum ja #onnentallentajat. Muista lisätä tietoihin valokuvaajan nimi, paikka ja aika.

Onni museoon -dokumentointitempauksen järjestää museoiden valtakunnallinen tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO, joka kehittää museoiden nykydokumentointitoimintaa. Fiskarsin museon vastuualueena ovat puutarhanhoito ja puutarhanhoitovälineet.

Vastausaikaa on 31.10.2018 saakka.
Lisätietoa Museoviraston sivulta:
https://bit.ly/2C6luG4

Vastaukset voi lähettää:
Fiskarsin museo
amanuenssi
Maria Ollikainen

info (at) fiskarsmuseum.fi
Peltorivi 26
10470 Fiskars

Fiskarsin museo

Fiskarsin joen varrelle perustettiin vuonna 1649 ruukki, joka nykyisin tunnetaan Fiskarsin ruukkikylänä. Aikoinaan ruukki valmisti mm. takkirautaa, valutuotteita, koneiden osia, kupariesineitä ja taloustavaroita. Tänään Fiskars Oyj on laajasti tunnettu osakeyhtiö ja ruukki elävä kulttuuriympäristö, missä design, käsityö ja taide kukoistavat vuoden ympäri. Fiskarsin museo tallettaa ja tutkii ruukkikulttuuria 1600-luvulta tähän päivään saakka. Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa säilytetään arkistodokumentteja ruukin ja pitäjän kiehtovasta historiasta. Löydät meidät Fiskarsin yläruukista!

 

Pääsymaksut Avoinna

 

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.9.-13.1. ke-su 11-16 (suljettu 6.12., 24.-26.12.)
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18

Yhteystiedot

 

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi