Organisaatio & yhteystiedot

Pääsymaksut Avoinna

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.9.-31.5. ke-su 11-16
1.6.-31.8. ma-su 11-17
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18

Yhteystiedot

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi

 

Palvelumuotoilijaksi museohankkeeseen?

Palvelumuotoilijaksi museohankkeeseen

Meillä  Fiskarsin museolla on kunnianhimoinen tavoite  luoda uusi museorautatiekonsepti ja siihen liittyvä  Suomen teolliseen historiaan pohjautuva oppimisympäristö Fiskarsin ruukkiin. Voiko yrityksenne  auttaa suunnittelussa ja kehittämistyössä?

Fiskarsin museo on paikallisen kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä ruukkikulttuuria tutkiva paikallismuseo. Panostamme historian elävöittämiseen, tekemällä oppimiseen ja oman toimintamme jatkuvaan kehittämiseen pienen innokkaan porukan voimin.

Museolla on monenlaisia sidosryhmiä paikallisista muotoilijoista, käsityöläisistä ja yrittäjistä koululaisiin ja matkailijoista museon eri-ikäisiin vapaaehtoistoimijoihin. Haluamme, että uudet sisällöt ovat aidosti yhdessä tehtyjä, tarjoavat elämyksiä, mahdollistavat kohtaamisia ja kestävät aikaa. Tuleva oppimisympäristö näyttelyineen on suunnattu kaikenikäisille kävijöille ja pyrkimyksenä on välittää tietoa sekä uutta teknologiaa että perinteisiä kädentaitoja hyödyntäen.

Yhteissuunnittelun metodit ovat meille tuttuja ja olemme tottuneet tekemään asioita avoimesti keskustellen. Kaipaamme projektin veturiksi  osaavan suunnittelijan, jolle museomaailma on ennestään tuttu ja jolla on leikkisä ja avoin mieli.

Aikaa ei ole hukattavaksi, sillä suunnittelun toivotaan käynnistyvän jo tänä keväänä. Heinä-elokuun aikana Fiskarsin ruukissa on paljon sekä kotimaan että kansainvälisiä matkailijoita. Toiveena on kerätä kävijöiltä palautetta tulevan kesän aikana. Alkusyksy soveltuisi hyvin suunnitteluun sidosryhmien kanssa. Oppimisympäristö ja museorautatie rakennetaan vaiheittain vuodesta 2020 alkaen.

Lisätietoa Pelastetaan pässi -hankkeesta

Ota yhteyttä ja kerro mitä yrityksesi voisi tarjota:
Museonjohtaja Emi Ingo, emi.ingo(a)fiskarsmuseum.fi