Kouluille

Pääsymaksut Avoinna

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
1.9.-31.5. ke-su 11-16
1.6.-31.8. ma-su 11-17
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: tiistaisin klo 15-18

Yhteystiedot

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi

 

Vieraile museossa

Vierailu museon näyttelyissä

Koululaisryhmät ovat tervetulleita museon näyttelyihin. Esineet ja niiden historia avaavat oven menneisyyteen ja niitä voidaan käyttää opetuksen lähtökohtana. Suosittelemme lämpimästi varaamaan opastuksen käynnillenne. Näyttelyihin on mahdollisuus tutustua myös oman opettajan johdolla. Vuodesta 2013 alkaen emme peri sisäänpääsymaksua alle 18-vuotiailta. Perusnäyttely joka uusittiin vuonna 2014 sisältää myös opetuksellisia osioita.

Jos toiveessa on käytännönläheisempi museokäynti, joka perustuu oppimiseen leikin avulla, suosittelemme varaamaan elämyksellisen aikamatkan tai työpajan.

Hyvä tietää ennen saapumista!

Opettajalla on mahdollisuus tutustua etukäteen museon näyttelyihin ja toimintaan. Näyttelyistä on myös mahdollista saada materiaalia ennakkoon. Ota yhteyttä museolehtoriimme Rauna Rossowiin, rauna.rossow (at) fiskarsmuseum.fi

Koululaiset ovat vierailun ajan opettajansa vastuulla. Pyydämme kertomaan lapsille jo etukäteen, että museon esineisiin ei saa koskea. Jokainen esine on ainutlaatuisine historioineen korvaamaton ja on tärkeää, että esineet säilyvät myös tuleville sukupolville. Sen sijaan aikamatkoilla ja työpajoilla käytettävät rekvisiittaesineet ovat kosketeltavissa ja käytettävissä.

Jos suunnitelmissanne on viettää Fiskarsissa koko päivä, voimme suositella museokäynnin lisäksi puulajipolkua, käyntiä sepän pajassa, lasinpuhaltajalla tai paperipajalla. Lisätietoa näistä ja muista kohteista on ruukin kotisivuilla.

Kun nälkä yllättää

Hammarbackenin kahvila Slaggbyggnadenissa on avoinna koululaisryhmille sopimuksesta. Tarjoilemme makeita ja suolaisia leivonnaisia, kahvia, teetä, limsaa ja mehua. Omia eväitä voi syödä museon puutarhassa tai kahvilan tiloissa. Asiakas WC:t löytyvät kahvilasta ja museorakennuksen toisesta kerroksesta. Lisätietoja Fiskarsin ruukin kahviloista ja ravintoloista löydät ruukin kotisivuilta